
Wanneer eerste hulp geboden moet worden, weten te veel mensen niet hoe ze moeten handelen.
In de Eerste Hulp cursussen leert u in die situaties effectief en doortastend te handelen en de juiste hulp te bieden in geval van nood.
Reanimeren leert u in de cursus Reanimatie en Automatische Externe Defibrillator (AED).
Speciaal voor de kinderopvang is er de cursus Acute Zorg bij kinderen.
De Eerste Hulp cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs volgens de richtlijnen van:
- Oranje Kruis
- Rode Kruis
- NIKTA
- CIBOT
- Nederlandse Reanimatie Raad
- European Resusciation Council (ERC)
- Nederlandse Hartstichting.

U leert wat u moet en laten wanneer u levensreddend moet handelen of (acute) hulp moet geven. Maar ook hoe u moet handelen in minder ernstige situaties.
De nadruk ligt op de praktijk, maar er wordt ook aandacht geschonken aan de theorie en aan kennis van het menselijke lichaam. Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden Lotusslachtoffers ingezet.

Ongevallen komen in alle leeftijds-en ontwikkelingsfasen voor. Als ouder of verzorger bent u vaak als eerste bij een ongeval betrokken. Uw hulp kan daarom van levensbelang zijn.
Naast het treffen van preventieve maatregelen is het belangrijk om te weten hoe u op de juiste manier hulp kunt verlenen.

Het is voor een gastouder of pedagogisch medewerker in de kinderopvang verplicht om een kinder EHBO cursus te volgen. Dit maakt onderdeel uit van de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Deze wet richt zich op de kwaliteitseisen in de kinderopvang en peuterspeelzalen.